Foto: Starsport
Foto: Starsport

Maja Ognjenović: Ostaje gorak ukus zbog fantastičnog ambijenta

Vreme čitanja: 2min | ned. 05.09.21. | 00:27

„Moramo da budemo srećne, zadovoljne i ponosne“, poručila je vođa naše sjajne generacije

Nije Maja Ognjenović blistala od sreće dok je podizala trofej namenjen drugoplasiranoj ekipi na Evropskom prvenstvu. Naravno, nadala se još jednom zlatu, trećem uzastopnom za srpsku selekciju. Međutim, večeras je u Beogradu prekinut niz od 24 pobede na kontinentalnim smotrama. Srbija je doživela prvi poraz još od polufinala EP 2015. godine.

Moralo je jednom da se desi i da Italija na duelu sa Srbijom napusti teren sa osmehom. Plave dame su im postale noćna mora posle mnogo izgubljenih mečeva u završnicama najvećih takmičenja. Ovog puta su se radovale Paola Egonu, koja je proglašena za MVP, i njene saigračice.

Izabrane vesti

„Igrali smo protiv Italije koja je bila izuzetno raspoložena, omogućili smo im da igraju na idealan prijem tokom čitave utakmice“, rekla je Maja Ognjenović posle poraza. „To svakako nije bila naša zamisao i naš dogovor pred meč. Videlo se da smo bile malo i emotivno ispražnjene posle jučerašnje utakmice. Iskreno, možda smo bile i na ivici snage. Želje nije manjkalo, ali kada igrate protiv reprezentacije koja je jedna od najboljih u Evropi i u svetu, teško je. Nismo nezadovoljni srebrom, ali ostaje gorak utisak zbog ovog fantastičnog ambijenta i zboog toga što nismo uspele da podignemo pehar u našem glavnom gradu“.

Srpkinje su na Olimpijskim igrama osvojile bronzu, a onda samo desetak dana posle počele novo nadmetanje koje je trajalo od 19. avgusta do večeras.

„Bilo je baš dugo. U grupi smo igrali sa protivnicima koji možda nisu bili našeg kvaliteta, polako smo uvodili za ono najvažnije što smo odigrale sinoć i večeras. Moramo da budemo srećne, zadovoljne i ponosne i da imamo samo najpozitivnije emocije, jer smo imale dugo, naporno i teško reprezentativno leto. Znali smo šta nas očekuje. Bronza sa OI i srebro sa EP - ne verujem da to bilo ko smatra neuspehom. Završila se i ova godina, zahvaljujem se svim saigračicama, stručnom štabu i svima u Areni što su nas podržali“.


Ostaće i kapitenu urezan u sećanje tajm-aut koji je održao selektor Zoran Terzić u finišu utakmice.

„To su neke reči i konstatcije koje vas pomere totalno i izazovu neke najlepše i najjače emocije“, prokomentarisala je za kraj Maja Ognjenović.


tagovi

ženska odbojkaška reprezentacija SrbijeMaja Ognjenović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara